Acasă Actualitate Angela Merkel: Îi plângem pe cei care și-au pierdut viața în atacul...

Angela Merkel: Îi plângem pe cei care și-au pierdut viața în atacul armat din Munchen

-

Cancelarul Angela Merkel a declarat sâmbătă că germanii îi plâng pe cei care și-au pierdut viața în atacul armat din Munchen și că „împărtășește durerea” familiilor și prietenilor victimelor, transmit DPA, Reuters, EFE și AFP.

„Îi deplângem cu toții — și spun acest lucru în numele întregului guvern federal — cu inimă grea pe toți aceia care nu se vor mai întoarce niciodată la familiile lor”, a spus Merkel. „Pentru familii, părinți și copii pentru care astăzi totul pare inutil și fără sens, vă spun personal și în numele multor, multor altora din Germania: vă împărtășim durerea, ne gândim la voi și suferim alături de voi”, a adăugat ea, vorbind despre „o noapte a ororii”, o seară „greu de îndurat”.

Totodată, Merkel s-a angajat că serviciile de securitate vor face tot ce le stă în putință pentru a se asigura „siguranța și libertatea oamenilor”. Acestea sunt primele comentarii publice făcute de Merkel după atacul de vineri, în care un tânăr germano-iranian în vârstă de 18 ani, bănuit că suferea de afecțiuni psihice, a împușcat nouă oameni și a rănit 27 după care s-a sinucis.

Cancelarul german a promis că se vor afla exact motivele care l-au făcut pe tânărul germano-iranian să ucidă nouă persoane la Munchen și că se va investiga radicalizarea islamistă a refugiatului care a atacat luni cu un topor pasagerii dintr-un tren.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Aveţi grijă de valorile din viaţa voastră. Aveţi ocazia să conştientizaţi de ce aveţi nevoie pentru a obţine pe viitor un...

Cât ne ajută exercițiile oculare?

Tensiunea acumulată într-o zi la nivelul ochiului, fie după statul cu orele în fața calculatorului, TV, citit, scris, limitează flexibilitatea...