Cel puțin 61 de persoane au fost ucise și 207 rănite sâmbătă într-un dublu atentat care a vizat o manifestație pașnică la Kabul a comunității hazara, a anunțat un oficial din Ministerul Sănătății din Afganistan, informează DPA.

Câteva mii de manifestanți aparținând comunității hazara (șiită) din Afganistanul majoritar sunit au defilat în liniște începând de dimineață pentru a protesta împotriva unui proiect care presupune construcția unei linii de înaltă tensiune și care le-ar traversa teritoriul, în provincia Bamiyan (centru). Pentru liderii hazara, care reprezintă circa 9% din populația țării, acest traseu este un nou semn al discriminării cu care se confruntă comunitatea și provincia lor, cea mai puțin dezvoltată din Afganistan.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de sâmbătă de la Kabul, potrivit unei știri difuzate de agenția Amaq, apropiată grupării, transmite Reuters. „Doi combatanți ai Stat Islamic și-au detonat centurile cu explozibili la o întâlnire a șiiților în… orașul Kabul din Afganistan”, a anunțat Amaq într-o alertă.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.