Acasă Actualitate Recomandări ale poliţiei pentru şoferii care pleacă în vacanţă în acest weekend

Recomandări ale poliţiei pentru şoferii care pleacă în vacanţă în acest weekend

-

Poliţia Română a emis un comunicat de presă cu sfaturi pentru şoferii care vor pleca în concediu, în acest sfârşit de săptămână. Poliţiştii spun că în partea a doua a acestei zile este posibil ca pe mai multe drumuri importante din țară, în special DN1 București – Brașov și Autostrada A2 București – Constanța, valorile de trafic să crească.

Dacă în drumul către stațiunile montane de pe Valea Prahovei vor apărea probleme de fluență între Ploiești și Brașov, pe sensul de urcare, sfătuim conducătorii auto să aibă în vedere și ruta alternativă DN1A Ploiești – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele – Brașov.

La această oră, traficul pe Autostrada Soarelui se desfășoară în condiții normale. Este posibil însă ca, după ora 14.00, circulația pe sensul către Constanța să se intensifice. Ținând cont și de experiența zilelor de week-end ale săptămânilor trecute, în care au avut loc numeroase evenimente rutiere produse pe fondul neatenției conducătorilor auto și a neadaptării vitezei la condițiile de drum (cele mai frecvente cauze pe această arteră rutieră), recomandăm șoferilor să manifeste prudență sporită la volan, să se asigure corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a benzii de circulație și să mărească distanța de siguranță în mers. Poliţiştii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic, mulţi conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgenţă, creând astfel situaţii periculoase. Din acest motiv, amintim că oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor se sancţionează cu trei puncte de penalizare şi cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă).

Important de reținut este și faptul că podul nou din zona localității constănțene Agigea (peste Canalul Dunăre – Marea Neagră) este deschis și poate fi folosit fără probleme de automobiliștii care intenționează să se deplaseze către stațiunile din sudul Constanței. Pe podul vechi (care este mai cunoscut și mai utilizat de către automobiliști) se execută lucrări de reabilitare și la sfârșit de săptămână se formează frecvent aglomerație.
În vederea monitorizării traficului rutier și pentru asigurarea fluenței acestuia, un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. va survola Autostrada A2 București – Constanța în acest sfârșit de săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS