Premierul Dacian Cioloș îndeamnă românii să doneze bani prin SMS pentru aducerea operei „Cumințenia Pământului” în patrimoniul public, scrie Agerpres.
„Știu că mulți dintre dumneavoastră se regăsesc în mesajul ‘Brâncuși e al meu’ și doresc să ne fie alături pentru a aduce ‘Cumințenia Pământului’ în patrimoniul public. De azi, este mai simplu: printr-un SMS la numărul 8833, cu textul ‘brancusi’ puteți dona 2 euro în contul acestei campanii”, a scris premierul Cioloș, astăzi, pe Facebook.

Dacian Cioloș a atașat mesajului său un desen realizat de artistul Dan Perjovschi și dedicat acestei campanii, căruia prim-ministrul îi mulțumește pentru susținere.

Campania de donații prin SMS pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului” a început vineri, potrivit unui anunț făcut de ministrul Culturii, Corina Șuteu. Până pe data de 15 iulie a fost strânsă suma de 306.773 de euro în cadrul campaniei pentru achiziționarea operei lui Brâncuși.

Potrivit paginii de Facebook dedicate campaniei, din suma totală de 306.773 de euro, 165.868 de euro au fost donați prin transfer bancar, 104.222 de euro pe platforma www.brancusiealmeu.ro și 36.683 de euro pe platforma eMag. Există mai multe modalități prin care românii pot dona pentru achiziția operei: prin SMS, direct prin intermediul site-ului campaniei, www.brancusiealmeu.ro, prin intermediul celui mai mare retailer online din România, eMag, unde românii pot cumpăra virtual, pe www.emag.ro, „Cumințenia Pământului”, donând astfel în conturile campaniei pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși; virând lei, euro și dolari, prin transfer bancar sau prin depunere de numerar, în conturile deschise pe numele Ministerului Culturii de către băncile comerciale. Conturile sunt disponibile pe site-ul www.brancusiealmeu.ro.

Campania de colectă națională „Brâncuși e al meu” are ca țintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donații publice până la sfârșitul lui septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocate de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuși să intre în proprietatea statului, după achiziționarea de la proprietarii săi actuali.