În cursul zilei de ieri, polițiștii rutieri craioveni au organizat, în municipiul Craiova, o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de neacordarea de prioritate de către conducătorii auto pietonilor angajaţi în traversarea străzilor ,regulamentar, prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător.
De asemenea, nici pietonii nu au fost omiși de către oamenii legii, polițiștii rutieri acționând și pentru conştientizarea acestora cu privire la importanța respectării normelor rutiere referitoare la traversarea străzilor.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 115 de abateri de natură contravențională, pentru sancționarea cărora, au aplicat amenzi în valoare de peste 20.000 de lei. Dintre acestea, 20 de sancțiuni au fost aplicate unor conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor  iar alte 44 de sancțiuni au fost aplicate unor pietoni care au traversat neregulamentar străzile.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.