17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Belgiei sărbătorită printre vehicule blindate şi militari înarmaţi

Ziua Belgiei sărbătorită printre vehicule blindate şi militari înarmaţi

Tensiunea este maximă după recentele atentate din Franţa şi Germania, iar autorităţile sunt extrem de vigilente. Ieri au reţinut în centrul oraşului Bruxelles un student care făcea măsurători ale radiaţiilor, doar pentru că se comporta şi era îmbrăcat ciudat.
Ziua naţională a Belgiei, care cade la 4 luni de la atentatele din aeroport şi metrou, va fi sărbătorită în condiţii sporite de securitate, cărora le-a căzut victimă un student al universităţii din Gent. De origine iraniană, studentul făcea în Bruxelles măsurători ale nivelului de unde şi radiaţii.
Cum operaţiunea, pentru care avea documente justificative, presupunea purtarea unei costumaţii specifice, din care se vedeau mai multe fire ieşind, forţele de ordine l-au considerat suspect şi l-au supus verificărilor pirotehnice timp de mai bine de 5 ore.

Tensiunea este prin urmare maximă. Au fost instituite baraje de beton în zonele pietonale pentru a se evita replica atacului de la Nisa. La toate adunările publice vor fi interzise orice bagaje de tip rucsac.

Regele Filip al Belgiei a transmis în discursul său festiv încredere în viitor, în ciuda provocărilor cărora trebuie să le facă faţă cetăţenii. Deocamdată, teama şi neîncrederea sunt cele care domnesc printre supuşii săi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS