Vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade in cea mai mare parte a tării, exceptand regiunile nordice si centrale, unde va rămane răcoroasă, informează ANM.

Joi, temperaturile maxime se vor incadra intre 21 si 31 de grade, iar cele minime vor avea valori de la 5 grade in depresiunile din estul Transilvaniei, pană la 21 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu innorări temporare in orele amiezii, cand, pe arii restranse, indeosebi in zona montană, vor fi ploi slabe de scurtă durată. Mai ales in cursul zilei, vantul va avea unele intensificări la munte si doar trecător si izolat in restul teritoriului.

Vineri, vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile temice, desi vor marca o crestere fată de ziua precedentă mai ales in sudul tării, se vor mentine totusi apropiate de cele normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar conditiile ca trecător si izolat să plouă slab vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări in zona montană inaltă si in Moldova.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 33 de grade, cu cele mai ridicate valori in Oltenia, iar temperaturile minime se vor situa intre 8 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 21 de grade pe litoral.