20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu început nominalizările pentru proiectul „Oamenii Timpului“

Au început nominalizările pentru proiectul „Oamenii Timpului“

Adriana Nazarciuc, preşedintele Asociaţiei Revistei Timpul, Daniel Şandru, preşedinte al Juriului Naţional şi director al revistei Timpul, şi George Bondor, redactor-şef al revistei Timpul
Adriana Nazarciuc, preşedintele Asociaţiei Revistei Timpul, Daniel Şandru, preşedinte al Juriului Naţional şi director al revistei Timpul, şi George Bondor, redactor-şef al revistei Timpul

Campania „Oamenii Timpului“ RO+, care urmărește identificarea profesioniştilor din România, Republica Moldova, Cernăuţi şi diaspora care au contribuit decisiv la dezvoltarea culturală şi instituţională a spaţiului public românesc, a dat startul primei etape în cadrul procesului de selecţie şi jurizare a ediţiei din 2016. Între 15 iulie și 1 octombrie, pe site-ul competiţiei pot fi propuse spre jurizare personalităţile preferate şi proiectele acestora, în cadrul nominalizărilor online. Campania îi invită pe cei interesaţi să participe activ la promovarea acelor persoane care excelează în domeniile lor de activitate.
Categorii pentru care pot fi făcute propuneri sunt: literatură, arte, educație și cercetare, societate civilă, diplomație publică, memorie și istorie, jurnalism, tinere valori, sănătate și antreprenoriat. Juriul naţional se va întruni pe 9 decembrie, la Iaşi, pentru a stabili câştigătorii fiecărei secţiuni în parte a competiţiei. O pondere semnificativă a deciziei finale a juriului va fi reprezentată de rezultatele votului online.
„Etapa nominalizărilor pe platforma oameniitimpului.ro este una extrem de importantă în procesul de desemnare a câştigătorilor. Noi, ca organizatori, ne-am asumat acest exerciţiu de maximă transparenţă, de spirit democratic în cele din urmă, astfel încât baza de selecţie a personalităţilor care vor intra în etapele de prejurizare şi jurizare să fie una cât mai extinsă şi, prin urmare, cât mai reprezentativă, cât mai relevantă pentru întreg spaţiul cultural şi social românesc“, a precizat Daniel Şandru, preşedinte al Juriului Naţional şi director al revistei Timpul, într-un comunicat de presă.
Trofeul „Oamenii Timpului” va fi decernat unui număr de zece personalităţi ale vieţii publice la finalul anului, în luna decembrie, în cadrul unei gale care va avea loc pentru al treilea an consecutiv în Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi.
Campania „Oamenii Timpului“ este un proiect al Asociaţiei Revistei Timpul şi beneficiază în 2016 de o recunoaştere extraordinară din partea unora dintre instituţiile-emblemă ale României, dar și de patronajul Ministerului Culturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS