9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouăzeci de suspecţi în cazul sclaviei din Argeş au fost arestaţi

Douăzeci de suspecţi în cazul sclaviei din Argeş au fost arestaţi

Douăzeci de suspecţi dintre cei 38 reţinuţi în cazul grupărilor din Berevoeşti acuzate că exploatau persoane au fost arestaţi, joi seara, de Tribunalul Argeş, transmite Mediafax.

Tribunalul Argeş a decis, joi seara, arestarea pentru 30 de zile a douăzeci dintre suspecţi, acuzaţia fiind de constituire de grup organizat şi trafic de persoane.

Audierea celorlalţi 18 suspecţi, dintre cei 38 reţinuţi, va avea loc tot joi seara, dar de la ora 19.00, tot la Tribunalul Argeş.

În acest caz, 38 de persoane au fost reţinute, după 40 de percheziţii domiciliare în localitatea argeşeană Berevoeşti, unde anchetatorii susţin că, din 2008 şi până în prezent, s-au constituit mai multe grupuri infracţionale care au recrutat 40 de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, cu situaţii materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate.

Victimele erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanţuri sau chingi sau încuiate pe timpul nopţii ca să nu poată fugi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS