Acasă Actualitate Theresa May, al doilea premier-femeie din istoria Marii Britanii

Theresa May, al doilea premier-femeie din istoria Marii Britanii

-

Ministrul britanic de Interne, Theresa May, urmează să preia miercuri conducerea Guvernului de la Londra, devenind astfel al doilea premier-femeie din istoria Marii Britanii, după Margaret Thatcher.  Theresa May, care a fost comparată cu „doamna de fier” Margaret Thatcher, o aşteaptă o misiune titanică: este omul care va negocia ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, într-un moment în care David Cameron, care a anunţat luni că urmează să demisioneze, lasă o ţară profund divizată, notează AFP.

Theresa May are 59 de ani şi a fost ministru de Interne în Guvernul conservator condus de David Cameron.
David Cameron urmează să îşi prezinte miercuri demisia în faţă reginei Elisabeta a ÎI-a, apoi va avea loc o şedinţa a Parlamentului.

Numirea Theresey May este o formalitate după ce Cameron a anunţat luni că urmează să demisioneze, iar singurul contracandidat al Theresey May, Andrea Leadsom (ministrul Energiei în Guvernul Cameron) s-a retras din cursa, motivând că nu are suficient sprijin pentru a conduce „un guvern stabil şi puternic”.

ȘTIRI VIDEO GdS

VIDEO / Corneliu Papură: Nu ne pregătim să câştigăm meciurile amicale

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Corneliu Papură, nu s-a arătat îngrijorat de bilanţul jocurilor de verificare din Antalya. Tehnicianul explicat că în amicalul...