Acasă Actualitate Bilanţul accidentului feroviar din Italia a ajuns la 25 de morţi

Bilanţul accidentului feroviar din Italia a ajuns la 25 de morţi

-

25 de oameni au pierit în urma accidentului de tren din regiunea Bari, iar 50 de persoane sunt rănite, potrivit autorităților. Procurorii care investighează cauza tragediei au în vedere o eroare umană. Parchetul a deschis o anchetă pentru ucidere multiplă din culpă în acest caz.
Ministerul de Externe de la București a anunțat aseară că nu există, până la acest moment, cetăţeni români printre victimele accidentului din Italia. Două trenuri de călători s-au ciocnit în apropiere de orașul Bari.
Cele două trenuri transportau studenți și navetiști. Circulau cu mare viteză în momentul în care s-au ciocnit frontal, într-o zonă cu livezi de măslini, între orașele Andria și Corato, după cum relatează jurnaliștii italieni:
Președintele regiunii Andria a făcut un apel la populație să doneze sânge, iar premierul italian, Matteo Renzi și-a întrerupt vizita programată la Milano și a revenit la Roma. El a transmis condoleanțe și a promis că va afla din ce cauză s-a produs tragedia. Accidentul a avut loc la ora locală 11.30, într-o zi cu vreme însorită, iar anchetatorii iau în calcul o posibilă eroare umană.

Tot o eroare umană a fost și cauza unui accident similar petrecut, la începutul anului în sudul Germaniei. Două trenuri s-au ciocnit frontal aproape de granița cu Austria și 11 oameni au murit. Ancheta a scos la iveală că un controlor de trafic a dezactivat din greșeală sistemul automat de siguranță și le-a permis ambelor trenuri să folosească aceeași linie.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.