15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul român infectat cu virusul Zika este o tânără de 26 de ani

Primul român infectat cu virusul Zika este o tânără de 26 de ani

Ministerul Sănătății a declarat că un român a fost infectat cu virusul Zika, fiind  vorba de o tânără de 26 de ani care a călătorit în Martinica, în interes de serviciu. Tânăra a fost internată în spital și este în afara oricărui pericol a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurenţiu Colintineanu, care a spus că femeia s-a prezentat la spital a doua zi după ce a revenit în ţară. Virusul Zika se transmite prin înţepături de ţânţar, astfel că riscul de transmitere şi la alte persoane este minim.
Specialiştii le recomandă celor care călătoresc în zonele afectate de virusul Zika să se protejeze, să aibă soluţii care alungă ţânţarii, să se îmbrace cu pantaloni şi bluze cu mâneci lungi, pentru că nu există vaccin şi nici medicaţie profilactivă.
Virusul provoacă la om o boală infecţioasă virală, numită febra Zika, transmisă prin înţepătura unui ţânţar infectat cu acest virus.
Simptomele bolii sunt de obicei uşoare şi dispar în cel mult 7 zile. Principalele simptome sunt erupţia cutanată, pete roşii care apar iniţial pe faţă şi apoi se extind pe tot corpul, febra moderată, cefaleea, conjunctivită. Cel mai mare pericol al virusului Zika este în cazul femeilor însărcinate infectate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS