16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompierii mehedinţeni au intervenit la nouă incendii şi un accident rutier în câteva ore

Pompierii mehedinţeni au intervenit la nouă incendii şi un accident rutier în câteva ore

În ultimele 24 de ore, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” au intervenit la nouă incendii, un accident rutier şi şapte urgenţe medicale.

Luni, la ora 13.03, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr.Tr Severin a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în localitatea Dedovița Nouă, comuna Șimian, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată, care risca să se extindă la culturile de grâu. Pompierii au reuşit să limiteze incendiul, focul cuprinzând circa 0.25ha de vegetație uscată. La intervenție a participat și un voluntar din cadrul SVSU Șimian. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

La ora 14.07, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr Severin au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, în municipiul Dr.Tr.Severin, str. Calea Dudașului, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Pompierii au acţionat rapid limitând incendiul, care risca să se propage la două autoturisme parcate în zonă. Focul a cuprins circa un hectar de vegetație uscată. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind crearea din culpă a condițiilor de a genera incendiul.

La ora 16.58, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în localitatea Jiana Veche, comuna Jiana, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Mai bine de două ore, pompierii au acţionat pentru limitarea şi stingerea incendiului, care risca să se propage la culturile agricole din apropiere. Focul a cuprins circa 20 ha de vegetație uscată. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind focul deschis in spații deschise.

La ora 17.06, un echipaj din cadrul Pichetului de Pompieri Strehaia a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în localitatea Higiu, comuna Dumbrava, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Pompierii au reuşit să limiteze incendiul, care risca să se extindă la pădurea de foioase. Cu toate acestea, focul a cuprins circa 5 ha de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș. La intervenție a participat şi SVSU Dumbrava cu patru voluntari. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul.

La ora 17.42, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în localitatea Nicolae Bălcescu, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Deşi focul a cuprins circa 30 ha de vegetație uscată și miriște, pompierii au reuşit să împiedice propagarea incendiului la o stână de oi și la culturile agricole din vecinătate. La intervenție a participat și un voluntar din cadrul SVSU Pătulele. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind focul deschis în spații deschise.

La ora 20.15, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr Severin au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, în municipiul Dr. Tr. Severin, str. Roșiori, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Pompierii au acţionat rapid, înlăturând pericolul de extindere al incendiului la  cele şase gospodării din zonă. Focul a cuprins circa 3 ha de vegetație uscată. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul.

La ora 23.23, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr Severin a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în localitatea Cerneți, comuna Șimian, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și miriște. Focul a cuprins circa 4 ha de vegetație uscată și miriște. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul.

Azi noapte, la ora 00.00, patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr Severin au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, în localitatea Schitul Topolniței, comuna Izvorul Bîrzii, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Accesul forţelor la locul intervenţiei a fost îngreunat de un podeț, care nu a permis traversarea cu autospecialele, fiind mai îngust decât lăţimea acestora şi care prezenta pericol de prăbușire sub acțiunea greutății lor. Forțele de intervenție au realizat un dispozitiv de intervenție pe o lungime de circa 350 m. Cauza şi pagubele incendiului sunt în curs de stabilire.

Marţi, la ora 00.13, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și nouă pompieri, în localitatea Obârșia de Câmp, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Deşi focul a cuprins circa 50 ha de vegetație uscată și miriște, pompierii au reuşit să împiedice extinderea incendiului la culturile de păioase nerecoltate. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind focul deschis în spații deschise.

Azi-noapte, la ora 02.25, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Halânga, comuna Izvorul Bîrzii, pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la un accident rutier – un autotren încărcat cu cereale s-a răsturnat și a ieșit în afara părții carosabile, cu scurgeri de motorină din rezervor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS