17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePuncte de prim ajutor în Slatina

Puncte de prim ajutor în Slatina

Primăria municipiului Slatina a anunțat că, având în vedere temperaturile caniculare preconizate de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada următoare, este pregătită să asigure, prin intermediul Direcției de Asistență Socială, primul ajutor în caz de caniculă. Astfel, municipalitatea va amenaja un număr de 5 (cinci) puncte de prim-ajutor pe raza localității în zilele cândva fi instituit Cod Galben de caniculă.

Punctele de prim-ajutor vor fi amplasate în următoarele zone: ”Fântâna Speranței”, piața Zahana, Poliția Circulație, piața Steaua, punctul de distribuire a alimentelor P.O.A.D. de la Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”. Punctele de prim-ajutor vor fi dotate cu: ventilatoare cu pulverizatoare de apă, dozatoare cu apă și personal medical specializat. Programul de funcționare va fi următorul: zilnic, în perioada respectivă, între orele 11.00 – 17.00.

În zilele cu temperaturi ridicate, specialiștii recomandă populației să evite, pe cât posibil, să părăsească locuinţa în intervalul orar 11.00 – 18.00, să consume 1,5 – 2 litri apă/zi chiar dacă nu apare senzaţia de sete, evitarea băuturilor cu conţinut de cofeină şi a băuturilor răcoritoare acidulate ori alcoolice. De asemenea, referitor la consumul de apă zilnic, se recomandă consumul de apă chiar şi când plecăm de acasă ori când ne aflăm pe stradă: apa este bine să nu fie extrem de rece şi nici de la frigider deoarece poate provoca chiar un infarct. Este recomandată folosirea ochelarilor de soare şi a pălăriilor sau şepcilor, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS