21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Razie a polițiștilor printre șoferi

Craiova: Razie a polițiștilor printre șoferi

Câteva zeci de polițiști rutieri și de la ordine publică și investigații criminale s-au aflat pe străzile Craiovei, într-o acțiune ce a vizat ”creșterea gradului de siguranță rutieră”. În doar câteva ore, polițiștii craioveni au verificat proape 200 de autovehicule și au fost aplicate 83 de amenzi, în valoare de peste 31.200 lei, informează Inspectoratul pe Poliție al Județului (IPJ) Dolj, printr-un comunicat de presă.
De asemenea, polițiștii au reținut în vederea suspendări dreptului de a conduce, patru permise de conducere, din care trei pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. În cadrul acțiunii au fost retrase patru certificate de înmatriculare, mai informează IPJ Dolj.

Trei șoferi s-au ales cu dosare penale

În cadrul raziei aufost constatate și 3 fapte de natură penală, astfel fiind întocmite acte premergătoare începerii urmăririipenale pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice și portul fără drept sau folosirea de obiecte periculoase. De exemplu, ”aseară, în jurul orei 23.15, a fost depistat P.Gheorghe, 30 ani, din Craiova, sub control judiciar, care a condus un autoturism, pe Calea Bucureşti din Craiova, fără a deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Celui în cauzăi s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unuiautoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

Totodată, polițiștii mai soun că ”în noaptea de08/09.07.2016, în jurul orei 01.00, polițiștii l-au depistat A.TIBI, dinFiliaşi în timp ce conducea un autoturism, pe strada Nanterre din Craiova,având o concentrație de 0,68 mg/l alcoolpur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la unitatea medicală unde is-au recoltat probe biologice, în cauză fiind întomcit dosar penal”.

De asemenea, în timpul raziei a fost depistat, pe strada Calea Bucureşti, P.Ionuț, de  28 de ani, din Craiova, având asupra sa un briceag rabatabil. ”Din cercetări a rezultat că acesta a frecventat mai multe locuri de agrement din zona centrală a municipiului Craiova. În cauză polițiștii au întocmit dosar penal și se continuă cercetările pentru portul sau folosirea fără drept  a obiectelor periculoase”, susțin reprezentanții IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS