10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtenționare de călătorie pentru Italia: Grevă la companiile aeriene Alitalia și Meridiana

Atenționare de călătorie pentru Italia: Grevă la companiile aeriene Alitalia și Meridiana

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Italiei că asociația piloților și asistenților de zbor aparținând companiilor aeriene Alitalia și Meridiana a anunțat o grevă în intervalul 11.00 – 15.00 (ora locală), potrivit Agerpres.

Pentru a limita posibilele neajunsuri și dificultăți ale pasagerilor, compania Alitalia a decis să extindă perioada de rebooking până la 29 octombrie și a fost furnizat și un număr verde pentru informații și asistență — 800.65.00.55. Ca urmare a multiplelor anulări ale curselor aeriene/ zborurilor planificate, li se recomandă cetățenilor români să urmărească noile date de zbor și posibilitățile de asistență oferite de compania Alitalia pe site-ul oficial al companiei, la adresa web https://www.alitalia.com/it_it/volare-alitalia/news-e-attivita/news/sciopero-5-luglio.html.

MAE recomandă consultarea paginii de www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS