8.9 C
Craiova
vineri, 29 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Ungaria: Doi români, inculpați pentru traficarea a peste 100 de migranți pe care i-au abandonat într-un camion

Ungaria: Doi români, inculpați pentru traficarea a peste 100 de migranți pe care i-au abandonat într-un camion

Doi cetățeni români au fost inculpați astăzi pentru trafic de persoane în Ungaria, fiind acuzați că au încercat să tranziteze peste 100 de migranți dinspre Ungaria spre Austria în iunie 2015, abandonându-i închiși într-un camion, pe o temperatură caniculară, și punându-le astfel viețile în pericol, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Unul dintre români a fost inculpat, de asemenea, pentru tentativă de omor și acte de cruzime excesivă împotriva mai multor persoane, inclusiv copii, precizează comunicatul.

Conform procurorilor, cei doi traficanți au înghesuit cel puțin 106 migranți într-un camion, în numai 10 mp, în apropierea satului Morahalom din Ungaria, lângă frontiera cu Serbia, la sfârșitul lui iunie 2015.

La câteva minute după plecare, oamenii au început să bată în ușile închise ale camionului, care nu avea nicio sursă de ventilație.

Traficanții au refuzat însă să deschidă ușile și i-au abandonat pe migranți, îndreptându-se cu un alt autovehicul spre România.

Procurorii afirmă că migranții au reușit să iasă numai forțând una dintre uși.

„În camion se aflau copii și bebeluși (…) Oamenii ar fi putut să moară în interval de 20-25 de minute de la plecare”, se menționează în comunicatul Parchetului. „Ușile nu se puteau deschide din interior, iar câteva persoane își pierduseră deja cunoștința și se aflau într-o stare care le punea viața în pericol din cauza lipsei de oxigen”, adaugă textul citat.

Cei doi români se află în prezent încarcerați. Ei vor fi judecați de tribunalul din Szeged. În august 2015, 71 de oameni au fost găsiți decedați într-un camion frigorific abandonat pe o autostradă din Austria, autopsia arătând că au murit asfixiați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Rinitele alergice sezoniere afectează până la o treime din...

Polenul, dar și vegetația urbană, prin prezența plantelor alergizante (ambrozia) cresc riscul dezvoltării afecțiunilor alergice. Prevalența condițiilor alergice s-a mărit semnificativ în...