8.9 C
Craiova
vineri, 29 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Gabirel Oprea se retrage din UNPR

Gabirel Oprea se retrage din UNPR

Președintele fondator al Uniunii Naționale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, anunță că se retrage din UNPR și va activa ca senator independent, iar la finalul mandatului de parlamentar va ieși din politică, scrie Agerpres.

„Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac în legătură cu activitatea mea politică, vă anunț că am decis ca drumul meu să se despartă de cel al UNPR și să devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului să mă retrag din politică. Voi susține mereu proiectele ce țin de securitatea națională, îl voi susține pe președintele României în tot ceea ce ține de acest domeniu și, până la finalul mandatului, voi vota acele proiecte economice și sociale de care societatea are nevoie”, a scris, pe Facebook, Oprea.

Potrivit acestuia, „în politică este important să rămâi fidel propriilor principii”. „Pe această idee s-a bazat apariția UNPR pe scena politică. Timp de aproape 6 ani am condus UNPR respectând aceste principii. La Putere sau în Opoziție, am făcut ceea ce a fost bine pentru România și nu ceea ce a fost util pentru mine sau pentru partid. UNPR a sprijinit România în ultimii 6 ani și a asigurat stabilitate politică, într-o perioadă economică grea la nivel mondial. UNPR a susținut guverne fără să negocieze avantaje și privilegii. Singurele condiții pe care le-am pus partenerilor noștri au fost legate de protejarea drepturilor cetățenilor români și, în special, ale militarilor și de tratarea cu responsabilitate a tuturor aspectelor ce țin de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională”, arată fostul ministru.

Totodată, el îi asigură pe cei alături de care a fondat UNPR de prietenia sa. „Pe foștii mei colegi, alături de care am fondat UNPR și alături de care am luptat în acești 6 ani, îi voi păstra în suflet și îi asigur că în mine vor avea întotdeauna un prieten. Le urez succes, indiferent de drumul pe care aleg să-l urmeze. Orice ar face și în orice proiect politic s-ar implica, să nu uite că misiunea lor este să facă bine pentru România și pentru români. Vă mulțumesc tuturor și fie ca succesul să fie de partea celor care îl merită”, mai spune Gabriel Oprea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Rinitele alergice sezoniere afectează până la o treime din...

Polenul, dar și vegetația urbană, prin prezența plantelor alergizante (ambrozia) cresc riscul dezvoltării afecțiunilor alergice. Prevalența condițiilor alergice s-a mărit semnificativ în...

Modernizare mai scumpă pentru trei străzi din Craiova

Strada Plopului, Mesteacănului şi Trandafirului sunt trei străzi dintr-un pachet de 27 care vor fie modernizate pe acordul-cadru până la sfârșitul anului...