10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolițiștii doljeni la datorie de Rusalii

Polițiștii doljeni la datorie de Rusalii

Aproape 400 de poliţişti doljeni vor fi prezenţi, zilnic, la datorie în perioada sărbătorii Rusaliilor pentru a veghea la buna desfăşurare a manifestărilor religioase şi a asigura un climat normal de ordine şi siguranţă publică.

Sărbătoarea Rusaliilor reprezintă una dintre cele mai mari sărbători creştin-ortodoxe cu o mare încărcătură emoțională şi spirituală, şi un nou prilej pentru doljeni de pelerinaj la lăcaşurile de cult.

Aşadar, şi în acestă perioadă poliţiştii doljeni vor acţiona în zona lăcaşurilor de cult, unde se vor desfăşura manifestări religioase pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii doljeni îşi vor desfăşura activităţile ca de obicei, în sistem integrat – echipe mixte de ordine şi siguranţă publică, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, precum şi cu agenţi din cadrul Poliţiilor Locale.

Poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică din judeţ vor acţiona  pentru prevenirea furturilor şi combaterea faptelor antisociale. Structurile de poliţie cu profil economic vor acţiona în unităţile de alimnetaţie publică şi complexele comerciale pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Poliţiştii de investigaţii criminale vor executa activităţi specifice în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor comise cu violență, a furturilor din buzunare şi a tâlhăriilor, punându-se totodată accent şi pe identificarea şi prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor intensifica patrulările pentru realizarea unei prezenţe active pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult, pe principalele drumuri nationale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens în vederea fluidizării circulaţiei, prevenirii evenimentelor rutiere și a-i determina pe participanții la trafic să respecte regulile de circulație, în  special pe acelea care se referă la regimul legal de viteză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS