11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru acest weekend

Prognoza meteo pentru acest weekend

În sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zona montană instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată, informează ANM.

Sâmbătă vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie şi va cădea grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor manifesta temporar şi pe spaţii restrânse, cu precădere în Muntenia.
În regiunile sudice, vremea se va menţine caniculară, disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge frecvent şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, în timp ce în restul zonelor valorile termice vor marca o scădere accentuată faţă de ziua precedentă. La nivelul întregii ţări, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în nord şi în jurul a 37 de grade în Lunca Dunării, iar temperaturile minime se vor situa între 12 şi 21 de grade.

Duminică, vremea va fi în general instabilă în regiunile intracarpatice şi în zona montană, iar în timpul zilei şi în Moldova, zone în care, pe arii relativ extinse, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vor fi condiţii de grindină, iar în vest şi sud-vest cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp.

Temperaturile maxime, în uşoară scădere în sud şi sud-est, dar în creştere în restul ţării, se vor încadra între 24 de grade în nordul Moldovei şi pe litoral şi 33 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 21 de grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS