16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru persoane au murit după ce un autocar care transporta copii s-a răsturnat în judeţul Braşov

Patru persoane au murit după ce un autocar care transporta copii s-a răsturnat în judeţul Braşov

Patru persoane, dintre care trei adulți și un copil, au decedat astăzi în urma unui accident rutier înregistrat în zona localității Perșani din județul Brașov. Prefectul Județului, Ciprian Băncilă, a declarat că în afară de cele patru persoane decedate, mai sunt două în stare foarte gravă și alte șapte cărora li se acordă asistență medicală la locul accidentului, scrie Agerpres. Copiii care se aflau în autocarul implicat în accidentul din județul Brașov erau de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” și Palatul Copiilor din Iași și se duceau la un festival la Arad, a declarat Camelia Gavrilă, inspectorul șef al ISJ Iași.

Potrivit acesteia, este vorba de un grup de 31 de copii, însoțiți de doi profesori care se duceau la un festival folcloric, ce se desfășoară la Arad în perioada 17-19 iunie. „Cu durere și cu îngrijorare pentru cei implicați în accident, vă transmitem că grupul din autocar era format din 34 de elevi și doi profesori de la Palatul Copiilor din Iași și de la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă, componenți ai ansamblului folcloric HORA, care se deplasau către Arad, pentru a participa la un festival internațional de folclor al copiilor”, a explicat Camelia Gavrilă. Potrivit acesteia, Palatul Copiilor încheiase un contract cu transportatorul pentru această deplasare.

Ministerul Sănătății informează că două dintre victimele accidentului rutier care a avut loc în județul Brașov sunt pe „cod roșu” de urgență, una pe „cod galben”, iar celelalte au „cod verde” (răniți ușor). Autocarul răsturnat transporta 28 de copii și 3 adulți. Patru persoane și-au pierdut viața: un copil și trei adulți. În prezent, 2 victime — ‘cod roșu’ de urgență, 1 victimă — ‘cod galben’, celelalte ‘cod verde’ (răniți ușor). Toate victimele grave vor fi transportate la spitale din județul Brașov. În standby se află un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne în caz că ar fi nevoie de transfer la București pentru pacienți grav răniți”, se arată într-un comunicat al MS.

Ministerul Sănătății se află în permanentă legătură cu Comandamentul Operațional pentru Situații de Urgență și cu spitalele din județul Brașov. La nivelul județului, a fost instituit Codul Roșu de intervenție și au fost solicitate Ministerului de Interne două elicoptere SMURD pentru a transporta bolnavii la spital. De asemenea, la fața locului se află 11 ambulanțe care acordă asistență medicală.

Două elicoptere grele (MI-17 și MI–8) ale Inspectoratului de Aviație al MAI sunt pregătite să intervină în caz de nevoie. Poliția Rutieră a întrerupt traficul pe DN1 Braşov – Făgăraş, la kilometrul 205+200 de metri, între localităţile Perșani și Vlădeni pentru a facilita accesul echipajelor de intervenție. Până la redeschiderea drumului, poate fi folosită ruta ocolitoare DN73A Râşnov – Zărneşti – Şinca Nouă – Şinca Veche – Şercaia

Situația este permanent monitorizată la nivelul MAI, prin Centru Național de Conducere Integrată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS