25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Bărbat reținut pentru conducere fără permis și refuzul prelevării de mostre biologice

Craiova: Bărbat reținut pentru conducere fără permis și refuzul prelevării de mostre biologice

Un craiovean de 36 de ani, depistat conducând băut și fără permis în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost reținut pentru 24 de ore și dus în arestul IPJ Dolj. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, un echipaj de la Secţia 4 Poliţie Craiova a oprit pentru control, pe strada Amaradia din localitate, un autoturism Alfa Romeo la volanul căruia se afla Constantin Firan, de 36 de ani. Pentru că mirosea a alcool, oamenii legii l-au rugat pe șofer să sufle în aparatul etilotest, însă acesta a refuzat.

”Întrucât emana miros de alcool, i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, acesta declarând verbal că refuză şi, de asemenea, că refuză să-i fie recoltate probe biologice, motiv pentru care a fost condus la sediul secţiei. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are permisul de conducere anulat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără drept de conducere şi refuzul de la prelevarea de mostre biologice. Polițiștii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de acesta, fiind reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore şi introdus în arestul inspectoratului”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Craioveanul de 36 de ani a fost condamnat cu suspendare în mai multe dosare, în care a fost acuzat de ucidere din culpă, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis. În noiembrie 2013, bărbatul a fost condamnat definitiv la patru ani și jumătate de închisoare cu executare(pedeapsă în care au fost contopite cele cu suspendare primite anterior) și a fost eliberat condiționat în aprilie 2015 printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS