15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaureați britanici ai Premiului Nobel avertizează împotriva ieșirii din Uniunea Europeană

Laureați britanici ai Premiului Nobel avertizează împotriva ieșirii din Uniunea Europeană

Treisprezece laureați britanici ai Premiului Nobel au avertizat sâmbătă împotriva ieșirii din Uniunea Europeană, care ar pune „în pericol” cercetarea științifică din Regatul Unit, într-un moment în care un nou sondaj plasează tabără pro-Brexit în frunte, relatează AFP. Într-o scrisoare transmisă cotidianului The Daily Telegraph, acest grup de oameni de știință susține că „perspectiva pierderii de finanțări din partea Uniunii Europene reprezintă un risc major pentru cercetarea științifică britanică”.

Avertismentul lor survine într-un moment în care un nou sondaj ORB pentru publicația online The Independent plasează tabăra pro-Brexit în frunte, cu un avans de 10 puncte procentuale, cu 12 zile înainte de votul de la 23 iunie. Conform sondajului, la care au luat parte 2.000 de persoane, 55% dintre britanici sunt favorabili unei ieșiri din UE, iar 45% se opun.

Un precedent sondaj ORB pentru The Independent, din aprilie, plasa de asemenea în frunte votul pro-Brexit, însă cu doar 51%.

Alte sondaje publicate în această săptămână au oferit rezultate mai strânse. Conform unei medii a sondajelor realizată de site-ul WhatUKThinks, susținătorii menținerii în UE și apărătorii Brexit-ului sunt umăr la umăr, cu 50%.

Sursa: AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS