11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSâmbătă are loc un protest în Capitală pentru renumărarea voturilor în sectorul 1

Sâmbătă are loc un protest în Capitală pentru renumărarea voturilor în sectorul 1

Comunitatea „Corupţia ucide”, apărută după incendiul din Colectiv, organizeză sâmbătă un protest, în Piaţa Universităţii, pentru renumărarea voturilor în sectorul 1, după ce cererea USB pentru renumărarea voturilor în 18 secţii a fost respinsă de Biroul Electoral.

„Există suspiciuni că în sectorul 1 din Bucureşti s-au comis fraude electorale. Solicităm Biroului Electoral Central şi unităţilor din teritoriu să solicite renumărarea voturilor pentru a clarifica aceste suspiciuni. Cerem să avem certitudinea unui vot corect, într-un stat de drept care funcţionează şi în care instituţiile aflate în serviciul cetăţenilor respectă legile în vigoare. Până când aceste lucruri se vor întâmpla, ne întâlnim pentru a comemora democraţia în România”, potrivit evenimentului de la Facebook, la care şi-au anunţat prezenţa peste 4.000 de persoane.

Evenimentul de pe Facebook este promovat şi de liderul partidului USB, Nicuşor Dan: „Cetăţenii cer un proces electoral transparent, vital pentru democraţie. Uniunea Salvaţi Bucureştiul urmăreşte acelaşi scop şi continuă demersurile legale pentru renumărarea voturilor în sectorul 1.” O petiţie online prin care se solicită renumărarea votului a fost semantă de peste 11.000 de persoane. De asemenea, candidatul USB pentru Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat joi seara că a depus la biroul electoral de sector o nouă contestaţie, cu cerere de intervenţie în interes propriu şi excepţie de neconstituţionalitate. „Am depus o nouă contestaţie la biroul electoral de sector, cu cerere de intervenţie în interes propriu şi excepţie de neconstituţionalitate. În rezumat, un primar ales cu 10% din votanţii înscrişii pe liste nu poate fi reprezentativ. De la început USB s-a pronunţat împotriva legii alegerilor locale într-un singur tur”, a afirmat candidatul USB într-un video postat pe Facebook.

Biroul Electoral al Sectorului 1 a respins marţi seara cererea de renumărare a voturilor din 18 secţii, solicitată de USB, rezultatul în urma centralizării proceselor verbale fiind Dan Tudorache (PSD) – 31,07%, Clotilde Armand (USB) – 28,77%. „Cu unanimitate de voturi, membrii Biroului Electoral al Sectorului 1, după ce au analizat cererea, au respins solicitarea Uniunii Salvaţi Bucureştiul ca fiind neîntemeiată”, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele biroului electoral, procurorul Alexandru Stoian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS