7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloș: Președintele Hollande va veni în România în septembrie însoțit de mai mulți oameni de afaceri

Cioloș: Președintele Hollande va veni în România în septembrie însoțit de mai mulți oameni de afaceri

Premierul Dacian Cioloș a declarat astăzi, după semnarea Foii de parcurs actualizate a Parteneriatului strategic româno-francez, că domeniul economic este unul prioritar, pe care cele două țări conlucrează, în acest context președintele Francois Hollande urmând să vină în septembrie la București însoțit de o delegație de oameni de afaceri, scrie Agerpres.

„Întâlnirea pe care am avut-o astăzi urmează celei pe care am avut-o la începutul anului cu președintele Francois Hollande. Astăzi am semnat Foaia de parcurs actualizată, care a fost adoptată în urmă cu câțiva ani, care stă la baza cooperării dintre Franța și România și care vizează domenii foarte complexe în care cele două țări conlucrează: domeniul economic — avem o prezență franceză a mediului economic în România foarte activă și pe care ne-o dorim și mai activă în viitor și știu că președintele Francois Hollande se pregătește să vină pentru vizita din septembrie inclusiv cu câțiva oameni de afaceri”, a spus premierul Dacian Cioloș, într-o declarație de presă comună cu omologul său francez Manuel Valls, la Paris.

Cioloș a precizat că Foaia de parcurs actualizată cuprinde și intensificarea colaborării în domeniul cultural, fiind prevăzute „foarte multe acțiuni în comun”.

Premierul a vorbit despre un „sezon cultural încrucișat între Franța și România” pentru a pregăti celebrarea Centenarului 1918 – 2018. „Avem multe lucruri de partajat. Urmează să concretizăm o echipă comună, care să lucreze pe aceste proiecte. Ambasada României de aici este foarte angajată din acest punct de vedere. Apoi avem cooperări în domeniul educației, în domeniul cercetării științifice. Ieri (joi — n.r.) am avut ocazia să vizitez Școala Politehnică, în laboratoarele căreia s-a pregătit și conceptul laserului de la Turnu Măgurele, care este în curs de a fi montat și care face parte dintr-un proiect european de cercetare aplicată mai larg. Avem multe platforme pe care lucrăm împreună și întâlnirea de astăzi a fost ocazia să le detaliem și să luăm câteva decizii pentru concretizarea acestora”, a conchis Dacian Cioloș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS