Acasă Actualitate Poliţia de Frontieră Română a salvat 86 de persoane din Marea Egee

Poliţia de Frontieră Română a salvat 86 de persoane din Marea Egee

-

Navele Poliţiei de Frontieră Române detaşate în Grecia au salvat 86 de persoane care se aflau în bărci gonflabile, în pericolul de a se scufunda, în Marea Egee, informează Mediafax.

Nava ”Ştefan cel Mare” a participat, alături de ambarcaţiunile Gărzii de Coastă elene şi portugheze, la acţiuni de patrulare, căutare şi salvare în Marea Egee. Joi dimineaţă, o barcă în care se aflau 53 de imigranţi a fost monitorizată de ambarcaţiunea de intervenţie Zodiac a navei ”Ştefan cel Mare”, până când aceasta a fost preluată de autorităţile elene. Câteva ore mai târziu, 61 de persoane (11 copii, 11 femei şi 39 de bărbaţi) au fost observate într-o ambarcaţiune de mici dimensiuni în largul Mării Egee. Acestea au fost transbordate pe nava ”Ştefan cel Mare”, unde li s-a oferit asistenţă, primul ajutor şi hrană. Ulterior au fost predate autorităţilor din Grecia, potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

În aceeaşi zi, un alt echipaj românesc a salvat 25 de persoane (7 copii, 12 femei şi 6 bărbaţi) de pe o ambarcaţiune de mici dimensiuni care se afla în pericol de scufundare. Acestea au fost transportate în Portul Chios şi predate autorităţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS