24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate40 de pui de tigru au fost găsiți morți în celebrul templu al tigrilor din Thailanda

40 de pui de tigru au fost găsiți morți în celebrul templu al tigrilor din Thailanda

Autorităţile thailandeze au descoperit cel puţin 40 de pui de tigru morţi, depozitaţi într-un congelator al templului Wat Pha Luang Ta Bua (templul tigrilor) din provincia Kanchanaburi, scrie Mediafax.

Poliţia thailandeză şi oficialii apărători ai faunei sălbatice au realizat raiduri la Templul Wat Pha Luang Ta Bua, iar în timpul operaţiilor de mutare din complex a celor 137 tigri pe cale de dispariţie, au fost găsite şi cadavrele a 40 de pui de tigru într-un congelator din bucătăria templului budist. De asemenea, a fost descoperit şi cadavrul unui binturong, un animal carnivor cunoscut şi sub numele de ,,pisica-urs”, de asemenea, o specie protejată.

„Am găsit 40 de pui de tigru care aveau aproximativ o zi sau două când au murit, dar noi încă nu ştim de cât timp ei sunt morţi”, a declarat colonelul de poliţie Bandith Meungsukhum pentru AFP.

Membrii templului riscă un dosar penal, dar ei neagă orice acuzaţie că au traficat vreodată animale pe piaţa neagră sau că au comis orice abuz faţă de animale.

Este bine documentat faptul că anumite părţi din corpurile tigrilor, inclusiv mustăţile, organele interne, sângele şi carnea sunt utilizate în medicina chineză.

Grupurile pentru drepturile animalelor pun presiuni pe autorităţi pentru a investiga templul din motive de abuz de animale şi trafic ilegal.

.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS