9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Ziua Internațională a Copilului sărbătorită de polițiștii doljeni

Ziua Internațională a Copilului sărbătorită de polițiștii doljeni

Pentru a sărbători aşa cum se cuvine 1 Iunie -Ziua Internaţională a Copilului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au organizat și desfășurat mai multe activităţi pentru copii. Mai întâi, polițiștii doljeni, împreună cu jandarmii, pompierii și membrii Aeroclubului Craiova au organizat, la marginea municipiului Craiova, o amplă manifestație pentru micuții sarbătoriți. Copii au fost impresionați de exercițiile câinilor polițiști care au imobilizat mai mulți infractori, dar și de dotarea și demonstrațiile luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale.
Aplauze au primit și piloții care au facut zeci de acrobații aviatice dar și parașutiștii aeroclublui craiovean împreună cu prietenii lor, veniți special de la Aeroclubul Clinceni.
De asemenea, porțile Secțiilor de Poliție 3, 4 și 5 din Craiova, dar și cele ale poliției din orașul Filiași s-au deschis larg în fața a 200 de şcolari, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Micuţii au fost întâmpinați cu bomboane de către oamenii legii care le-au pregătit mai multe surprize. „Musafirii” au putut vedea standurile expoziţionale pregătite de poliţiştii de la Serviciul Criminalistic, luptătorii de la Serviciul de Acţiuni Speciale, iar poliţiştii rutieri i-au aşteptat pe cei mici cu autovehiculele pe care erau montate aparate radar.
Tot astăzi, elevii din clasa a IV a din cadrul Şcolii 34, Craioviţa Nouă, au fost alături de poliţiştii Secţiei 5 Poliţie şi împreună, pe principalele artere de circulaţie, au desfăşurat o amplă activitate de conştientizare a conducătorilor auto cu privire la antenţia pe care trebuie să o manifeste în trafic. Elevii au stat de vorbă cu şoferii şi le-au înmânat pliante şi baloane, cerându-le să aibă grijă de copii în trafic atunci când îi întâlnesc. Lucrătorii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Dolj au desfășurat mai multe activități informativ – preventive în unități de învățământ, în cadrul cărora au fost prezentate filme de scurt metraj prin care au fost prezentate teme: prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență, a traficului de persoane, a consumului și traficului de droguri și victimizarea on line. Polițiștii au sta de vorbă cu elevii Colegiului Național Pedagogic Ștefan Velovan și prichindeii de la Școala Primară Terraveda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS