8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Porților Deschise - „Călătorie imaginară cu trenul”

Ziua Porților Deschise – „Călătorie imaginară cu trenul”

CFR Călători Craiova sărbătorește copilăria și organizează evenimentul Ziua Porților Deschise – „Călătorie imaginară cu trenul”. Acesta este dedicat celor mici și se desfășoară în Gara din Craiova, mâine, 1 iunie 2016.
Astfel, la linia 28 (peron nou), în intervalul orar 12.30-15.00, se va afla un tren Săgeata Albastră în care copiii îsi vor ”comanda” propria călătorie imaginară. Vor avea ocazia să afle detalii despre planificarea unei călătorii, despre unde se găsesc detalii despre Mersul Trenurilor, despre cum se poate cumpăra un bilet si, nu în ultimul rând, vor afla că trenul este cel mai prietenos mijloc de transport cu mediul înconjurător şi că regula de bază, pentru efectuarea unei călătorii, este aceea de a avea un bilet.
Pe pagina de Facebook a CFR Calatori am deschis public evenimentul Ziua Porților Deschise la CFR , unde  îi așteptăm cu imagini și povești pe toți cei care doresc să le împărtășească cu noi.
În plus, îi invităm pe părinți și bunici să intre și ei în lumea copilăriei pentru o zi și să poftească alături de cei mici în trenul „Săgeata Albastră” în „călătoria imaginară cu trenul”.
„Copilăria este cu siguranță perioada în care, prin experiment, copiii învață și acumulează cu ușurință cunoștințe și informații. Suntem deschiși proiectelor cu implicare în viața comunității, viitorul nostru ca popor, implicit și viitorul feroviar al României, stă și în mâinile lor. Ne bucurăm că domeniul feroviar prezintă interes și stârnește curiozitate în rândul generației tinere, ceea ce nu poate fi decât un semn bun. Și speranță pentru viitor”,  a declarat Directorul General al CFR Călători, Iosif Szentes.
Trebuie precizat că, în tot timpul anului la călătoria cu trenurile CFR Călători, spre orice destinaţie din România, copiii de până la zece ani beneficiază de unele dintre cele mai atractive reduceri: 50% la trenurile InterRegio şi Regio, atât la clasa întâi cât şi la clasa a doua. Copiii mai mici de cinci ani pot călători gratuit fără loc separat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS