12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că vremea va continua să rămână oscilantă din punct de vedere termic, dar și al precipitațiilor, meteorologii estimând, pentru următoarele două săptămâni, temperaturi maxime de la 22 la 29 de grade, precum și intervale de ploi însemnate cantitativ, mai ales între 2 și 7 iunie, la nivelul întregii țări, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabile pentru intervalul 30 mai – 12 iunie, publicate luni.

În Oltenia, prima săptămână de prognoză începe cu vreme caldă și maxime, în medie, de 28 – 30 de grade. În intervalul 2-9 iunie, temperaturile vor scădea spre valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei, adică medii diurne de 24 – 26 de grade. În ultimele zile de prognoză, vremea se va încălzi ușor, cu aproximativ 2 – 3 grade. Regimul termic nocturn se va menține mai ridicat decât cel obișnuit, iar minimele vor fi cuprinse, în medie, între 13 și 16 grade. Zilnic, sunt posibile manifestări specifice instabilității atmosferice, dar în intervalul 2 – 8 iunie, acestea se vor semnala pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

La munte, regimul termic se va menține ușor mai ridicat decât cel normal în această perioadă, cu precădere la începutul și sfârșitul intervalului. Astfel, temperaturile maxime vor oscila, în medie, între 14 și 18 grade, iar valorile medii nocturne vor fi cuprinse între 6 și 9 grade. Vremea va fi instabilă pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar fenomenele specifice vor avea o intensitate mai mare și se vor semnala pe arii mai extinse în 30 mai, precum și în intervalul 2-7 iunie, când sunt așteptate și cantități de apă mai însemnate.

Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS