11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA extinde acuzațiile împotriva Olguței Vasilescu

DNA extinde acuzațiile împotriva Olguței Vasilescu

Procurorii DNA au extins ancheta în dosarul penal al Liei Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, pentru o altă infracțiune de spălare de bani. Asta în contextul în care edilul era suspectat inițial atât de spălare de bani, cât și de luare de mită și folosire a influenței în scopul obținerii de bani.
În același dosar sunt cercetați Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, pentru două infracțiuni de complicitate la luare de mită, și Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociații non-profit, pentru patru infracțiuni de complicitate la luare de mită.

„În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Lia Olguța Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic”, au reținut procurorii.
Conform DNA, „donațiile”, estimate la 135.907 euro, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, cât și în organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei.
De asemenea, în anul 2014, Lia Olguța Vasilescu ar fi pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, printr-o asociație non-profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.
Anchetatorii au reținut că oamenii de afaceri au acceptat solicitările formulate de Lia Olguța Vasilescu, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăți în buna desfășurare a contractelor, în efectuarea plăților și în recepționarea lucrărilor.
„De asemenea, edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spațiul public într-o emisiune televizată din 2 martie 2016”, au mai constatat procurorii.
Lia Olguța Vasilescu a fost reținută pe 30 martie și a stat câteva zile în arest la domiciliu, însă Curtea de Apel București a decis să revoce măsura preventivă, așa că acum este cercetată în libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS