21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Klaus Iohannis: Este foarte important să încurajăm oamenii să facă mișcare

Președintele Klaus Iohannis: Este foarte important să încurajăm oamenii să facă mișcare

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au transmis astăzi un mesaj de susținere a sportului și sănătății, îndemnând toți românii să facă mișcare și, dacă pot, să sprijine orice cauză care înseamnă ajutorarea oamenilor bolnavi, informează Agerpres.

Klaus Iohannis și-a încurajat soția, dar și pe ceilalți 2.600 de participanți ai Semimaratonului Sibiu, deși nu a alergat, el a circulat doar cu bicicleta. Cu acest prilej, președintele României a recunoscut că merge mult mai puțin cu bicicleta de când și-a preluat mandatul, însă a precizat că nu a renunțat la ciclism și tenis.

„Am venit, în primul rând, ca să susțin echipa în care aleargă soția mea, Carmen, dar am venit să susțin competiția, evident. Aceasta este deja una care are tradiție în Sibiu. Este pentru un scop bun. Și îi încurajez. (…) Susțin și merg cu bicicleta. Eu sunt un susținător puternic al alergătorilor. Eu am venit ca simplu spectator și susținător pentru competiție și, evident, pentru echipa soției mele. Am venit pe bicicletă și plec pe bicicletă”, a spus Klaus Iohannis.

La final, președintele a declarat că toți participanții la Semimaratonul Sibiului sunt câștigători.

Întrebat de corespondentul AGERPRES dacă speră într-o însănătoșire a sistemului de sănătate din România, Klaus Iohannis a răspuns: „Da. De asta alergăm, pentru sănătate”.

Carmen Iohannis și alte sute de sibieni au alergat sâmbătă pentru copiii prematuri din Sibiu, cei internați la Secția de Neonatologie a celui mai mare spital public din oraș, unde e nevoie de un nou aparat de respirație. Klaus Iohannis a susținut-o pe soția sa și financiar, donând bani pentru acest proiect,

„Am avut emoții ca să nu dezamăgesc. Dar îmi face mare plăcere, mă simt bine, cu atât mai mult că azi am alergat pentru o cauză deosebită, pentru Spitalul de Neonatologie din Sibiu, pentru bebelușii noștri care sperăm să aibă o viață normală și pentru zâmbetele lor și îmbrățișările și mângâierile lor, facem orice”, a declarat Carmen Iohannis, la finalul cursei.

Semimaratonul Sibiu este considerat cel mai important eveniment caritabil de acest gen din județ și unul din cele mai importante din România. În acest an s-au înscris 2.600 de oameni la Semimaraton. Din donațiile de până acum s-au strâns aproape 300.000 de lei, potrivit organizatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS