11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcțiunile preventive continuă în școlile mehedințene

Acțiunile preventive continuă în școlile mehedințene

Reprezentanții Jandarmeriei Mehedinți în cooperare cu specialiști din cadrul Serviciului Județean Anticorupție, au desfășurat ieri o acțiune informativ-educativă la Grupul Școlar ,,Matei Basarab” din Strehaia.
Jandarmii le-au prezentat elevilor aspecte referitoare la violenţa fizică şi verbală,  consecinţele sociale şi juridice ale comiterii de infracţiuni (regimul sancţionator), precum și aspecte referitoare la  pericolul şi consecinţele nefaste ale consumului de substanțe interzise. Jandarmii le-au făcut elevilor câteva recomandări pentru petrecerea unei vacanțe în siguranță, iar pentru cei care doresc să îmbrățișeze  cariera militară, a fost prezentată oferta educațională la arma Jandarmi.
Liceenii au primit din patea specialiștilor Serviciului Județean Anticorupție Mehedinți, informații cu privire la drepturile, libertățile și obligațiile ce le revin în calitate de cetățeni în relația cu angajații structurilor M.A.I., precum și câteva noțiuni de drept penal. Elevilor li s-a explicat care sunt infracțiunile de corupție și modul de acțiune în situația în care cetățenii iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de acest gen. Au fost purtate discuții pe marginea unor cazuri instrumentate de specialiștii în domeniu și vizionate proiecții cu caracter specific. Activitățile de acest gen continuă pe parcursul săptămânii viitoare în mai multe școli și licee  din județul Mehedinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS