5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSlatina: S-a reluat capturarea câinilor fără stăpân

Slatina: S-a reluat capturarea câinilor fără stăpân

Primăria Slatina a anunțat reluarea acțiunii de capturare a câinilor maidanezi pe raza orașului, operațiunea desfășurându-se prin intermediul Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân. Acest lucru survine în urma obținerii autorizației de funcționare din partea Direcției Sanitar-Veterinare Olt pentru adăpostul canin de la Sărăcești, loc unde, în ultimele luni, s-au desfășurat lucrări de reabilitare în scopul anterior menționat.

Eforturile pentru modernizarea adăpostului canin anterior menționat vor continua în perioada următoare, Primăria municipiului Slatina alocând deja în acest sens suma de 500.000 de lei de la bugetul local. Până joi, 19 mai, au fost capturați în jur de 30 de câini fără stăpân, estimându-se că numărul acestora va crește semnificativ în perioada ce urmează.

Concomitent cu reluarea acțiunii de capturare a câinilor fără stăpân a devenit valabilă și adoptarea acestor animale dintre cele ce vor fi capturate pe străzile municipiului. Astfel, doritorii trebuie să știe faptul că adoptarea/revendicarea câinilor fără stăpân este gratuită, animalele urmând să fie încredințate noilor stăpâni deparazitate, sterilizate și vaccinate. Persoanele interesate își pot alege dintre patrupede în urma unei vizite la adăpostul canin de la Sărăcești, zilnic de luni până vineri, între orele 12.00 – 18.00.

Pentru soluționarea definitivă a problemei câinilor fără stăpân din Slatina, autoritățile locale au decis renunțarea la metoda contractelor cu firme private în favoarea înființării unui Serviciu de Ecarisaj propriu care să rezolve acest aspect, avantajele acestei decizii fiind multiple. Reluarea acțiunii de capturare a câinilor fără stăpân în municipiu va duce la creșterea siguranței cetățenilor, aspect ce va putea fi sesizat în curând de către toți locuitorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS