6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Iohannis şi premierul Cioloş au discutat despre planul de măsuri vizând rezolvarea problemelor din sănătate

Preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş au discutat despre planul de măsuri vizând rezolvarea problemelor din sănătate

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi Prim-ministrul Guvernului, Dacian Cioloş, au avut, astăzi, la Palatul Cotroceni, o întâlnire de lucru. Discuțiile au vizat situaţia actuală din sănătate și pregătirea Summitului NATO de la Varșovia, din luna iulie a acestui an.

Președintele României se află în permanentă legătură cu Premierul pentru a evalua criza din sistemul sanitar, deciziile care se iau pentru a rezolva situațiile de urgență, precum și planul de măsuri care trebuie aplicat în vederea gestionării pe termen mediu și lung a problemelor din sănătate, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Pentru ca incoerența și absența unor proceduri clare să nu mai conducă la situații de genul celei existente în acest moment, cei doi oficiali au convenit că se impune adoptarea unui nou set de norme de control și testare a dezinfectanților și a condițiilor de sanitație în spitale. Totodată, Președintele Klaus Iohannis și Premierul Dacian Cioloș au stabilit că este rapid nevoie de modificarea legislației achizițiilor publice în domeniul sanitar, pentru a asigura un mai bun control al calității produselor achiziționate în spitalele publice din România. Standardizarea achizițiilor va conduce la dotarea unităților sanitare cu materiale conforme care nu pun în pericol viața oamenilor.

În ceea ce privește Summitul NATO din iulie, cei doi oficiali au luat în discuție principalele obiective pe care țara noastră trebuie să le urmărească în pregătirea reuniunii, precum și demersurile necesare pentru atingerea acestora. Discuțiile de astăzi au loc inclusiv în contextul întrevederilor de substanță avute în ultima perioadă cu înalți oficiali SUA și NATO. Mandatul pe care România îl va susține la Varșovia va fi supus validării în cadrul viitoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

La întâlnirea de astăzi au mai participat ministrul Apărării, Mihnea Motoc, ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, consilierul prezidențial – Departamentul Securității Naționale, Ion Oprișor, și consilierul prezidențial – Departamentul Politică Externă, Bogdan Aurescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS