11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Agriculturii: Străinii nu vor mai putea cumpăra ușor terenuri agricole

Ministrul Agriculturii: Străinii nu vor mai putea cumpăra ușor terenuri agricole

Ministrul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a anunțat că Legea 17/2014 privind vânzarea terenurilor agricole urmează să fie modificata astfel încât cetățenii străini să achiziționeze mai greu suprafețe agricole în Romania. Achim Irimescu a declarat, duminică, la Botoșani, că există presiuni din partea fermierilor români pentru modificarea legii, după ce suprafețe foarte mari de terenuri agricole au devenit proprietatea unor companii străine, potrivit Agerpres.
„Vom introduce filtre care să asigure că nu ajunge oricum și la oricine. E clar că sunt vizate persoanele care nu au cetățenie română. Este o presiune foarte mare din partea producătorilor români, care consideră că vânzarea a condus la înstrăinarea terenurilor și producătorii români nu mai au ce să lucreze”, a afirmat ministrul Agriculturii.
Potrivit lui Achim Irimescu, decizia a fost luată în urma unei discuții cu premierul Dacian Cioloș, iar specialiștii ministerului au termen două săptămâni pentru a finaliza un nou proiect de act normativ care să fie apoi lansat în dezbatere publică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS