22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasa regală invită românii pe 10 mai, la Sărbătoarea coroanei române

Casa regală invită românii pe 10 mai, la Sărbătoarea coroanei române

Familia regală a României invită toți românii la evenimentele organizate în ziua de 10 Mai 2016 la București și Sinaia, care vor marca 150 de ani pentru coroană regală română.

Biroul de presă al Majestății Sale Regele Mihai anunță printr-un comuniat evenimentele din ziua de 10 mai. Astfel, la București La Statuia Regelui Carol I din Piața Palatului Regal, la ora 10.30, va avea loc o ceremonie militară și depunere de flori. Concertul orchestrei Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul va începe la ora 10.30. Familia Regală va sosi la Statuia Regelui Carol I la ora 11. În încheiere, Militarii Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul vor prezenta publicului o demonstrație de îndemânare cu arma. Vor fi prezenți Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Elena, dl Alexander Nixon, Principesa Sofia și Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei.

La Sinaia stindartul Regal va flutura din nou

Pe terasa Castelului Regal Peleș, pe 10 mai la ora 13.20, va avea loc ceremonia înălțării Stindardului Regal pe catargul din turnul edificiului. Stindardul Regal va flutura, pentru prima oară după anul 1947. Vor fi prezenți la ceremonie membri ai personalului Casei Majestății Sale Regelui de la Palatul Elisabeta și de la Castelul Săvârșin, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, personalul Muzeului Național Peleș și invitații Familiei Regale veniți din străinătate pentru Jubileul de 150 de ani. Stindardul Regal va fi ridicat la sosirea pe terasa castelului a Custodelui Coroanei. Vor fi de față Principele Radu, Principesa Elena, dl Alexander Philips Nixon, Principesa Sofia și Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei.
 
Concert de gală la Peleș

În piața din fața Corpului de Gardă (La Tunuri), la ora 15, Principesa Moștenitoare Margareta va acorda premiile câştigătorilor ediției a cincea a Maratonului Regal. Startul Maratonului Regal va fi dat la ora 8 dimineața și se va desfășura pe traseul Castelul Peleș –  Poteca Regală – Stâna Regală – Poiana Țapului – Cascada Urlătoarea – Bușteni – Pârtia Kalinderu –  Mănăstirea Bușteni – drumul forestier Poiana Țapului Sinaia – Castelul Peleș.
Tradiționala Garden Party și concertul de gală cu ocazia sărbătorii naționale de 10 Mai vor avea loc pe terasa și peluza Castelului Peles, de la ora 17 la ora 19.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS