Acasă Actualitate Candidatura lui Cristian Popescu Piedone, respinsă definitiv

Candidatura lui Cristian Popescu Piedone, respinsă definitiv

-

Tribunalul București a respins, joi, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4. Hotărârea este definitivă. Aceeași decizie a fost luată și în primă instanță, la Judecătoria Sectorului 4.

Magistrații au stabilit că propunerea de candidatură trebuia să provină de la conducerea organizației București a formațiunii din care Piedone face acum parte, Partidul Puterii Umaniste (PPU).

„Analizînd dosarul de candidatură depus reiese că propunerea de candidatură a fost formulată de Președintele Filialei Sector 4 București al Partidului Puterii Umaniste, nu de către Filiala Municipiului București„, au explicat magistrații.

Biroul electoral al Sectorului 4 a respins miercuri și candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Consiliul Local: strîngerea de semnături începuse încă dinainte ca Piedone să se fi înscris în PPU.

Biroul a admis în parte lista de candidaţi, dar a declarat nulă includerea lui Piedone, care se afla pe prima poziție.

Tribunalul București îi mai interzisese lui Piedone să ia parte la scrutin pe 19 aprilie, din cauza unor nereguli referitoare la campania de strîngere a semnăturilor de susținere.

Cristian Popescu Piedone a reușit să strîngă din nou semnăturile necesare și să se înscrie în cursă.

Fostul primar a demisionat din funcție spre sfîrșitul anului trecut, la presiunea zecilor de mii de persoane care au protestat în stradă ca urmare a catastrofei din clubul Colectiv.

64 de oameni au murit într-un incendiu izbucnit în localul din sectorul 4.

Clubul primise permisiunea de a funcționa din partea Primăriei, deși nu avea autorizația pompierilor.

Piedone este inculpat în dosarul penal deschis după catastrofa din clubul Colectiv.

El este cercetat sub control judiciar.

Sâmbăta aceasta se împlinesc șase luni de la incendiul din clubul bucureștean Colectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS