16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegina Elisabeta a II-a, subiectul unei cărți pentru copii

Regina Elisabeta a II-a, subiectul unei cărți pentru copii

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a aprobat publicarea unei cărți pentru copii, semnată de scriitorul italian Davide Cali și ilustrată de graficiana Kate Slater, având-o ca subiect pe regină însăși, care nu se poate hotărî ce coroană să poarte pentru cea de-a 90-a sa aniversare, scrie Agerpres.

În cartea publicată de Royal Collection Trust, numeroase persoane, printre care bijutieri, grădinari sau băieți de la grajduri, îi fac sugestii reginei cu privire la alegerea coroanei, care variază de la o coroană confecționată din fructe, la una de tip colivie sau minge-oglindă, folosită în baruri. În cele din urmă, nepotul reginei, un băiețel care seamănă cu prințul William când era mic, vine cu soluția perfectă: o coroană de hârtie, confecționată chiar de el.

Cartea pentru copii „The Birthday Crown”, ilustrată de Kate Slater folosind o tehnică bazată pe colaje tridimensionale, a fost pusă în vânzare pe 12 aprilie.  Ea poate fi achiziționată din magazinele de suveniruri ale Royal Collection Trust (un departament al Casei Regale, responsabil pentru îngrijirea operelor de artă și mobilierului din palatele regale) din Londra și Edinburgh, la prețul de 9,95 de lire sterline, dar și din librării, pentru suma de 12,95 lire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS