5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia de specialitate a ANC a constatat îndeplinirea condițiilor pentru retragerea cetățeniei lui Omar Hayssam

Comisia de specialitate a ANC a constatat îndeplinirea condițiilor pentru retragerea cetățeniei lui Omar Hayssam

Comisia de specialitate din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC) a constatat, vineri, că sunt îndeplinite condițiile legale de retragere a cetățeniei lui Omar Hayssam, scrie Agerpres. Sesizarea în acest caz a fost făcută de Serviciul Român de Informații, iar propunerea motivată a comisiei va fi înaintată președintelui ANC, care va analiza, la începutul săptămânii viitoare, îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege și va emite un ordin în acest sens.

Omar Hayssam trebuie să execute 23 de ani şi patru luni de închisoare, pedeapsa rezultată în urma contopirii condamnărilor primite în mai multe dosare, în una dintre cauze fiind condamnat pentru terorism. Acesta a fost trimis în judecată în 14 octombrie 2005 şi condamnat definitiv, în lipsă, în 20 februarie 2008, la 20 de ani de închisoare pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, în martie 2005, la Bagdad. În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din funcţii a şefilor SRI, SIE şi DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean, dar şi a procurorului general al României Ilie Botoş, în 20 iulie 2006. Omar Hayssam a fost adus în România în iulie 2013, după şapte ani de la fuga sa din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS