Manifestarea „Şcoala altfel”, desfăşurată în săptămâna 18 – 22 aprilie în sistemul educaţional din România, a cuprins şi elevii din parohiile rurale ale Arhiepiscopiei Craiovei. Astfel, în localitatea Secui din judeţul Dolj „Şcoala altfel” a debutat cu o întâlnire între elevii Şcolii primare, reprezentanţi ai poliţiei locale şi preotul paroh. „Au fost abordate teme de ordin spiritual, educaţional şi social, iar copiii ne-au solicitat răspunsuri la numeroase întrebări referitoare atât la perioada prepascală pe care o traversăm, cât şi la alte aspecte ale modului de relaţionare cu părinţii, cu educatorii şi între ei”, a spus părintele paroh Marius Preda.
De asemenea, elevii de la Şcoala Gimnazială din localitatea Poiana Mare, judeţul Dolj, au avut o întâlnire cu preotul Florin Vânătoru, în cadrul căreia au fost abordate subiecte legate de modul în care creştinii se pregătesc pentru întâmpinarea marelui praznic al Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.