16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompierii mehedinţeni în misiune de Zilele Severinului

Pompierii mehedinţeni în misiune de Zilele Severinului

14 echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „DROBETA” al judeţului Mehedinţi se vor afla în misiune, în acest weekend, pe timpul activităţilor desfăşurate cu ocazia Zilelor Severinului 2016.

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” vor fi pregătiţi să intervină cu autospeciale cu apă şi spumă şi stingătoare portabile, pe timpul manifestărilor cultural-artistice organizate cu ocazia „Zilelor Severinului”, în scopul prevenirii producerii unor evenimente negative, asigurării măsurilor specifice şi a unui climat de siguranţă civică. Aceştia vor fi prezenţi pe toată durata desfăşurării evenimentelor, fiind pregătiţi să execute misiuni de asigurare şi supraveghere a zonelor, în vederea preîntâmpinării producerii unor situaţii de urgenţă.
Totodată, în perioada premergătoare desfăşurării acestor activităţi, cadrele Inspecţiei de Prevenire vor executa controale privind verificarea respectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor la Palatul Cultural „Theodor Costescu”, zona de Promenadă Crişan, B-dul I.C. Brătianu, parcarea Carrefour, Cetatea Medievală a Severinului şi sala de sport a Colegiului Naţional Economic din municipiul Drobeta Turnu Severin.
Paramedicii SMURD se vor afla şi ei în mijlocul cetăţenilor, fiind implicaţi în desfăşurarea unor activităţi de măsurare gratuită a tensiunii arteriale, glicemiei, greutăţii, dar şi de a oferi, împreună cu reprezentanţii DSP şi voluntarii Crucii Roşii Mehedinţi, demonstrații de acordare a primului-ajutor medical. Activităţile desfăşurate de paramedicii SMURD vor avea loc, sâmbătă, 23 aprilie 2016, în intervalul orar 11.00 – 14.00, pe promenada Crișan, la iniţiativa Crucii Roşii Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS