Acasă Actualitate Universitatea din Craiova va acorda titlul de Doctor Honoris Causa criticului de...

Universitatea din Craiova va acorda titlul de Doctor Honoris Causa criticului de teatru George Banu

-

Senatul Universităţii din Craiova va acorda titlul de Doctor Honoris Causa al UCV criticului de teatru George Banu pentru extraordinara carieră pedagogică și pentru permanenta cercetare a fenomenului teatral românesc și internațional. Evenimentul va avea loc mâine,
21 aprilie 2016, la ora 13.00, în Sala Albastră a Universităţii din Craiova.
George Banu este profesor univ. dr. la Universitatea Sorbona (Paris, Franța) și la Universitatea Louvain la Neuve (Belgia). Ales pentru trei mandate succesive Președinte al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, în prezent Președinte de Onoare, director al celebrei Academii Experimentale de Teatru de la Paris, deținător a trei doctorate în artă și teatru, George Banu este o personalitate care a dat prestigiu criticului de teatru în lumea artelor, având merite excepționale în cercetarea și pedagogia teatrală. Marele critic și eseist a semnat cărți și filme remarcabile, consacrate marilor figuri ale spectacolului contemporan și aspectelor esențiale ale artei teatrului. Este membru al Academiei Române din 2013 și Doctor Honoris Causa al mai multor universități. De asemenea, este de trei ori laureat al criticii franceze pentru cea mai bună carte de teatru și a fost distins cu Premiul UNESCO pentru cel mai bun film documentar despre teatru.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.