11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcţiuni ale pompierilor mehedinţeni

Acţiuni ale pompierilor mehedinţeni

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit în ultimele 24 de ore, la 12 urgenţe medicale, pentru deblocarea uşii unui apartament în interiorul căruia se afla blocat un copil, dar şi pentru stingerea a două incendii.

Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit ieri după amiază cu o autospecială de primă interventie, o autospecială cu apă și spumă şi o autoplatformă de salvare de la înălțimi, în municipiu, str. 1 Decembrie 1918, pentru salvarea unui copil, cu vârsta de 3 ani, rămas blocat în locuinţă. Pompierii au intervenit pentru deblocarea uşii apartamentului situat la etajul al III-lea, prin pătrunderea în apartament pe fereastra imobilului cu ajutorul autospecialei pentru salvări la înălţimi.

Tot ieri după amiază, un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Baia de Aramă a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă   pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată şi mărăciniș, în punctul Gărdăneasa, comuna Ponoarele. În sprijinul pompierilor au intervenit şi 5 voluntari ai SVSU Ponoarele. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de circa 0,2 ha mărăciniș, vegetație uscată şi litieră cu pericol de propagare la pădurea de foioase. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Două echipaje de pompieri din cadrul Staţiei Vânju Mare au intervenit cu o autospecială de primă intervenţie şi o autospecială cu apă şi spumă, în localitatea Traian, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria unei case de locuit. Datorită intervenţiei pompierilor, incendiul nu a produs pagube importante. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost  determinată de scăpările de gaz de la o butelie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS