19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii mai multor licee craiovene au descoperit istoria oraşului

Elevii mai multor licee craiovene au descoperit istoria oraşului

Tinerii de la colegiile naţionale Carol I, Fraţii Buzeşti, Elena Cuza, Gheorghe Chiţu şi liceele Tudor Arghezi, Marin Sorescu, Căi Ferate au participat sâmbătă, 16 aprilie, la una dintre cele mai provocatoare probe din Competiţia Tinereţii –“Descoperă Craiova!”.

Cele şapte echipaje ale liceenilor de la unităţile şcolare înscrise la proba “Descoperă Craiova” au călătorit la pas prin istoria oraşului.
Valori ale patrimoniului local – instituţii de cultură, case, monumente, statui ale personalităţilor au fost incluse în 8 trasee. Acestea au fost trase la sorţi de către fiecare echipaj. Traseele au început de la Casa Băniei şi s-au încheiat la Grădina Botanică .Cele 5 ore de mers pe jos, de la vechea fabrică Florica la Facultatea de Mecanică, exploatate la maxim, au arătat tinerilor un oraş încărcat de istorie,permanent in acord cu timpul, care merită iubit şi promovat.
Tinerii au descoperit obiectivele culturale, fără sa fie ajutaţi de hartă sau de telefon mobil, doar pe baza unui indiciu, construit sub forma unei ghicitori. Odată ajunşi în faţa unui obiectiv, i-au facut o descriere succintă, pe baza unei fişe şi i-au compus un mesaj de promovare.
În această aventură culturală, liceenii şi-au pus în valoare inteligenţa, creativitatea şi informaţiile adunate despre vechea Craiovă. Descoperindu-i valorile patrimoniului, se vor simţi mândri că trăiesc aici, în Cetatea Banilor.
Sportul este şi el prezent în Competiţia Tinereţii. Anul acesta, în data de 19 aprilie 2016, în Sala Ion Constantinescu, cu începere de la ora 10.00 liceenii se întrec la probele de ştafetă, tras de frânghie şi majorete. Concurenţii vor fi aplaudaţi şi încurajaţi de galerii, şi ele aflate în duel.
În ziua de 21 aprilie 2016, în zona Parcului Nicolae Romanescu, are loc ultima dintre probele sportive-proba de orientare turistică. La probele sportive participă echipe de la 8 licee craiovene.
Punctajele de la aceste probe, obţinute în urma evaluării, vor contribui la stabilirea ierarhiei finale, pe care o vom cunoaşte în data de 14 mai 2016.
Competiţia Tinereţii este organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Trustul Media Sud Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS