17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiedone poate candida la Primăria Sectorului 4

Piedone poate candida la Primăria Sectorului 4

Judecătoria Sector 4 București a respins, astăzi, contestaţiile depuse de reprezentanții Asociației ”Colectiv pentru Viitor” împotriva candidaturii lui Cristian Popescu-Piedone la funcția de primar. Hotărârea instanței nu este una definitivă și poate fi atacată cu apel de Asociație.

Piedone și-a depus, miercuri, candidatura pentru un nou mandat de primar al sectorului 4. Piedone a anunțat că va candida independent. La cinci zile după tragedia de la Colectiv, Piedone a demisionat din funcția de primar și a anunţat că se retrage din viaţa politică.

Asociația ”Colectiv pentru Viitor” a contestat, vineri, candidatura lui Cristian Popescu-Piedone la funcția de primar. Rudele victimelor și supraviețuitorii tragediei de la Colectiv îl consideră responabil pe Piedone pentru cele întâmplate și susțin că gestul lui lezează memoria victimelor.

“Am venit pentru a depune o contestaţie împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone. Nu mai suportăm să fim batjocoriţi şi minţiţi de autorităţi. Gestul lui este un act care ne lezează atât pe noi, cât mai ales memoria celor morti”, a declarat Victor Dobre, supravieţuitor al incendiului de la Colectiv şi preşedinte al asociaţiei “Colectiv pentru viitor”.

Cristian Popescu-Piedone este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

Procurorii DNA au reținut că, în calitate de primar al sectorului 4 București, Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor. Mai exacr, Piedone a emis acordul de funcționare nr. 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către SC COLECTIV CLUB SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 București.

”Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei Sectorului 4 București, în urma cărora reprezentanții SC COLECTIV CLUB SRL, care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei. De asemenea, pentru a autoriza funcționarea punctului de lucru SC COLECTIV CLUB SRL, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone a emis cele două acte administrative (acordul de funcționare și autorizația de funcționare) sus menționate, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC COLECTIV CLUB SRL îndeplinea cerințele legale necesare avizării”, au reținut anchetatorii.

 

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS