14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTribunalul București trimite alegerea primarilor într-un singur tur la Curtea Constituţională

Tribunalul București trimite alegerea primarilor într-un singur tur la Curtea Constituţională

O instanţă a Tribunalului Bucureşti a decis, sâmbătă, să admită o excepţie de neconstituţionalitate ridicată asupra a două articole din Legea alegerilor locale, printre care şi cel prin care s-a stabilit alegerea primarilor într-un singur tur. Dosarul va merge acum la Curtea Constituțională. Judecătoarea Luminiţa Calciu, de la Tribunalul Bucureşti, a decis să trimită la Curtea Constituţională o excepţie de neconstituţionalitate ridicată de candidatul independent Liviu Avram la funcţia de primar general al Capitalei, scrie adevarul.ro.

În demonstrarea argumentaţiei sale, candidatul a vorbit despre manipularea legislaţiei electorale în favoarea partidelor aflate la putere, în sensul că partidele care au votat cu majoritate covârşitoare această lege au şi cei mai mulţi primari în funcţie, iar un singur tur de scrutin favorizează net primarii în funcţie faţă de ceilalţi candidaţi.

Sursa: realitatea.net

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS