19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRazie în Dolj cu peste 100 de polițiști

Razie în Dolj cu peste 100 de polițiști

În noaptea de 08/09.04.2016, poliţiştii doljeni au organizat și executat o razie, în județul Dolj, care să conducă la atingerea obiectivelor propuse la începutul anului, respectiv creşterea gradului de siguranţă civică prin identificarea și tragerea la răspundere a celor  care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Cei peste 100 de polițiști de la formațiunile de poliție rutieră, ordine publică, luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale s-au axat, în principal, pe identificarea șoferilor care conduc autovehicule în timp ce se află sub influenţa alcoolului.

În tot județul Dolj au fost instituite 50 filtre, în care au fost verificate aproximativ 1300 autovehicule, astfel fiind legitimate peste 1800 persoane legitimate.

Polițiștii doljeni au constatat 13 fapte de natură penală pentru care au fost întocmite dosar de cercetare penală, precum și 252 abateri de natură contravențioală pentru care au fost aplicate amenzi de peste 58.900 lei. De asemenea, 22 permise de conducere au fost reţinute (12 fiind reținute pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice), iar 11 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Exemple:

  • În cadrul raziei, în jurul orei 01.45, a fost depistat R.GABRIEL, 23 de ani, din Băileşti în timp ce conducea un autoturism, în comuna Rastu Vechi, având o concentraţie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Băileşti unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La ora 01.30, pe  strada Dunării în oraş Dăbuleni, l-au depistat în trafic pe B.TOMEL, 40 de ani, din localitate în timp ce conducea un autoturism, având o îmbibație alcoolică de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. B.TOMEL a fost condus la Spitalul orășenesc Dăbuleni unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile legale.

  • La ora 00.45 a fost depistat în trafic, pe P.ALIN, 20 de ani, din comuna Desa, Dolj în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Și pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.

A fost depistat și B.ADRIAN, 31 de ani, din comuna Argetoaia, Dolj în timp ce conducea, pe D.J. 606 A în comuna Argetoaia, un autoturism, proprietatea tatălui său, având permisul reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule, în perioada 24.02.-23.04.2016. A fost întocmit dosar penal.RAzie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS