19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea se va menţine deosebit de caldă joi şi vineri

Vremea se va menţine deosebit de caldă joi şi vineri

Vremea se va menţine deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii aprilie. Astfel, joi, temperaturile maxime vor depăşi frecvent 25 de grade în zonele de câmpie şi podiş, iar la scara întregii ţări se vor situa între 18…20 de grade pe litoral şi 29 de grade în Lunca Dunării.

emperaturile minime se vor situa între 4 grade în estul Transilvaniei şi 17 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a zilei, dar după-amiaza şi la începutul nopţii vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în vest, în nord şi la munte şi izolat în restul teritoriului.

Vor fi condiţii de grindină. Spre dimineaţă cerul se va înnora în jumătatea de sud-vest a ţării, dar numai izolat va ploua. Vântul se va intensifica în a doua parte a intervalului în sudul Banatului şi la munte.

Vineri, deşi valorile termice diurne vor scădea faţă de ziua precedentă, mai ales în sud-vestul, sudul şi centrul ţării, acestea vor rămâne totuşi mai ridicate decât normele climatologice specifice acestei perioade. Vor fi înnorări accentuate în jumătatea de vest a ţării, unde pe arii extinse vor fi averse şi descărcări electrice, iar în sud-vest, mai ales în zona Munţilor Banatului, şi în vestul Carpaţilor Meridionali, cantităţile de apă pot depăşi 15…20 l/mp.

În restul teritoriului cerul va fi doar temporar noros, iar ploile se vor semnala izolat. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte, îndeosebi în cursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, mai scăzute pe litoral, spre 12…13 grade. Temperaturile minime se vor situa între 4 şi 13 grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS