Acasă Actualitate Spania: Trei arestări în urma unei alerte false cu bombă

Spania: Trei arestări în urma unei alerte false cu bombă

-

Poliția spaniolă a arestat trei persoane care ar fi la originea unei false alerte cu bombă, care la finalul anului trecut a obligat un avion să devieze de la cursă și să revină la aterizare pe aeroportul din Madrid.

Avionul aparținea unei companii braziliene și avea peste 330 de persoane la bord, iar echipajul a primit ordin să se întoarcă la Madrid la 90 de minute după ce decolase spre Sao Paulo, după ce autoritățile au primit un apel din partea unui bărbat care spunea că la bord se află o bombă.

Bărbatul vorbea în spaniolă cu accent arab și a spus că ‘astăzi vor muri oameni’ și striga ‘Allahu Akbar’, însă la bordul avionului nu s-a găsit nici o bombă. Ancheta a dezvăluit că apelul a fost dat dintr-o cabină telefonică din regiunea Cuenca, din centrul Spaniei.

Cei trei suspecți sunt doi bărbați și o femeie, acuzați  de perturbarea ordinii publice. Lor  li s-ar putea imputa costurile cauzate de această alertă falsă, estimate inițial la peste 200.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce au căutat românii pe Google în 2019

La final de an, Google prezintă listele cu cele mai populare căutări realizate în 2019. Căutările anului 2019 scot în evidență oamenii,...